Links

NGT/NmG
NGT (Nederlandse GebarenTaal) is een natuurlijke taal die is ontstaan in de dovenwereld. Het is een visuele taal die dove mensen in staat stelt met elkaar te communiceren. NGT heeft zijn eigen grammaticale regels en zijn eigen gebarenschat.

NmG (Nederlands met ondersteunende Gebaren) is een combinatie van de Nederlandse taal en NGT. Het uitgangspunt is het gesproken Nederlands, dit wordt ondersteund met de gebarenschat en principes uit de NGT. De volgorde van de gesproken Nederlandse zin wordt aangehouden, daaraan worden gebaren en mimiek toegevoegd om de gesproken taal visueel te maken.
Klik hier voor meer info

 

Babygebaren
Een succesformule om elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de beleving van je kind, lang voordat het kan praten.
Beginnen met gebaren kan al vanaf 6 maanden tot 3 jaar!
Klik hier voor meer info

Stichting Milo
Stichting Milo is een zelfstandig behandelcentrum voor Ondersteunde Communicatie. Stichting Milo verleent zorg aan kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige communicatiebeperking.
Klik hier voor meer info

PSW
Voor elk kind een passende plek.
Elk kind is anders, elk kind ontwikkelt zich anders. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen hebben meer ondersteuning nodig. PSW biedt die ondersteuning in samenwerking met ouders; in de eigen omgeving.
Onze passie kent geen beperkingen.
Klik hier voor meer info

Stichting Lotta
Stichting Lotta is een bijzondere klas in een gewone school. Elk kind kan leren, als het maar ontwikkelingsstimulering en “onderwijs” krijgt, dat bij hem/haar past. Liefst met leeftijdgenootjes zonder beperking. Want als kinderen met en zonder beperking samen naar school gaan, zullen ze het later ook vanzelfsprekend vinden om samen te leven.
Klik hier voor meer info

Zingen met je handen
Samen met collega en muziekdocent Liesje Rietveld heb ik een DVD opgenomen met daarop gebarenliedjes.

https://youtu.be/wXLSgNjpyaQ