Aanbod

Handig Communiceren verzorgt het volgende aanbod:

Begeleiding ondersteunde communicatie

Wanneer een persoon uitdagingen heeft in communicatie kan ik een ondersteunende rol spelen. Ik kan als tolk/begeleider de client bijstaan in dagelijkse bezigheden, ondersteuning bieden aan het netwerk van de persoon bij het gebruiken van een ondersteunend communicatiehulpmiddel, etc.

Logopedische zorg

In een logopedisch traject leer ik de persoon en zijn omgeving optimaal gebruik maken van zijn ondersteund communicatiehulpmiddel. Vaak gebeurt dit in de thuissituatie, dit is immers de plek waar de persoon het meest op zijn gemak is en dus het beste openstaat om te leren en waar ouders direct betrokken worden in het leerproces, zij zijn nl een essentiƫle schakel om het leerproces vorm te geven.

Scholing

Op aanvraag verzorg ik scholing rondom ondersteunde communicatie:

NmG (Nederlands met Gebaren) cursus op maat. Deze cursus bestaat uit 4 of 6 lessen (afhankelijk van behoefte) waarin we in een kleine groep samen aan de slag gaan met de achtergronden van NmG en vooral ook met praktisch oefenen van een scala aan gebaren, zodat het geleerde direct in de praktijk gebracht kan worden.

OC (Ondersteunde Communicatie). Op verzoek verzorg ik verschillende soorten training. Dit kan bv gaan over algemene voorwaarden voor communicatie van en met mensen met een bijzondere communicatiebehoefte of bv over een specifiek communicatiehulpmiddel waar een persoon mee werkt.